Vlasnik web stranice Media Kontekst vl. Mate Roca

– poštuje privatnost posjetitelja svoje web stranice, posebno njihova prava u vezi s automatskom obradom osobnih podataka. Stoga smo s našim kupcima formulirali i proveli politiku potpune transparentnosti u vezi s obradom osobnih podataka, njihovom svrhom i mogućnostima da na najbolji mogući način ostvarite svoja zakonska prava.

Dok ne prihvatite upotrebu kolačića i drugih uređaja za praćenje, nećemo stavljati analitičke kolačiće i / ili kolačiće za praćenje na vaše računalo, mobitel ili tablet.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),

Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

Nastavkom posjeta ovom web mjestu prihvaćate ove uvjete korištenja i prihvaćate upotrebu kolačića i drugih sustava praćenja, osim ako nismo osigurali drugi način prihvaćanja kolačića na našoj web stranici.

Ovi su Opći uvjeti sastavni dio ugovora između Media Kontekst, obrt za web i marketing, vl. Mate Roca, Prvomajska 3, Vodice, OIB: 02389502814 (dolje napisano kao Mkontekst.hr) i kupca / klijenta te definira prava i obveze svih uključenih strana.

 

1. Sadržaj politike privatnosti

Vaša adresa e-pošte i preostali podaci neće se prodavati, iznajmljivati ​​ili stavljati na raspolaganje bilo kojoj trećoj strani izvan Mkontekst.hr bez vašeg pristanka, jer je suprotno našem pravilima o privatnosti. Mkontekst.hr je strog u svojoj politici “bez neželjene pošte”. Tražimo vašu posebnu suglasnost za dopuštenje ako želite da vas kontaktiramo u vezi s posebnim ponudama i radnjama. Mkontekst.hr nije odgovoran za slučajne pogreške ili zbog drugih objektivnih okolnosti koje bi mogle slučajno prekršiti jamstvenu zaštitu vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti ispravljena u najvećoj mjeri što je prije moguće.

2. Koje podatke prikupljamo i kako

Osobni podaci koje prikupljamo su kontakt podaci te drugi osobni podaci potrebni za pružanje usluga. Osobne podatke prikupljamo kroz naše web stranice putem obrazaca za kontakt i automatski korištenjem web kolačića te kroz obrasce za upis ili prema ugovorima o izvršenju usluga

3. Kolačići i on-line tehnologije

Kao i na mnogim drugim web mjestima, naša web lokacija može koristiti “kolačiće” ili druge tehnologije kako bi nam pomogla u isporuci sadržaja specifičnog za vaše interese, obradi vaših rezervacija ili zahtjeva i / ili analiziranju vaših obrazaca posjećivanja. Kolačići se sami po sebi ne mogu koristiti za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Ovi podaci identificiraju vaš preglednik, ali ne i vas, na našim poslužiteljima kada posjetite našu stranicu. Ako želite ukloniti ili blokirati kolačiće u bilo kojem trenutku sa svog računala, možete ažurirati postavke preglednika (u izborniku “Pomoć” preglednika saznajte kako blokirati kolačiće). Također možemo prikupljati podatke pomoću “pikselnih oznaka”, “web-svjetionika”, “jasnih GIF-ova” ili sličnih sredstava (zajedno “pikselnih oznaka”) koja nam omogućuju da znamo kada posjetite našu web stranicu i da razumijemo kako komunicirate s mailova ili reklama.

4. Zaštita osobnih podataka djece

Mkontekst.hr savjetuje roditelje i staratelje da nauče svoju djecu važnosti odgovornosti pri radu s osobnim podacima na Internetu. Mkontekst.hr ne želi prikupljati i ne namjerava prikupljati osobne podatke osoba mlađih od 14 godina. Svi prikupljeni podaci neće se koristiti niti prenijeti trećoj strani, osim u slučajevima koji uključuju promotivne igre na Internetu . Takve informacije potrebne za kontaktiranje osoba putem Interneta koristit će se, bez pristanka roditelja, samo kao izravan odgovor na djetetov zahtjev i neće se koristiti u bilo koju drugu svrhu. Ne prikupljamo osobne podatke u svrhu kontaktiranja pojedinaca izvan Interneta, osim u slučajevima koji uključuju nagradne cijene, a tek tada uz pristanak roditelja. Ne odajemo nikakve osobne podatke trećim stranama bez pristanka roditelja; Ne dopuštamo djeci da bez roditeljskog pristanka javno objavljuju ili na bilo koji način distribuiraju osobne podatke koji su nam poslani kao kontakt podaci, niti potičemo djecu u svrhu sudjelovanja u natječaju ili drugoj aktivnosti da otkriju više informacije potrebne za sudjelovanje u spomenutoj aktivnosti. U slučajevima kada dijete mlađe od 14 godina ispunjava uvjete za sudjelovanje u natječaju, prvo tražimo da dotično dijete dobije pristanak roditelja ili zakonskog skrbnika, kao i da pošalje adrese e-pošte svojih roditelja ili skrbnika . U slučaju da je dijete mlađe od 14 godina dobitnik nagradne igre, roditelji ili staratelji o tome se obavještavaju e-poštom, telefonom ili u pisanom obliku. Osobni podaci djece izbrisat će se iz naše baze podataka ako roditelj ili skrbnik zatraži da to učinimo. Kao roditelj ili skrbnik zadržavate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke u vezi s vašim djetetom koje smo dobili na bilo kojem od naših web mjesta. Također možete zatražiti uklanjanje podataka (ukoliko ti podaci i dalje postoje u našoj bazi podataka) i / ili zabraniti bilo kakvo prikupljanje ili upotrebu podataka o vašem djetetu u budućnosti. Ako ste roditelj koji bi želio ostvariti to pravo, kontaktirajte nas. Osim spomenutog, Mkontekst.hr jamči zaštitu osobnih podataka djece u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na ovo pitanje.

5. Promjene u informacijama

U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati radi pregleda vaših osobnih podataka, kao i izmjena, ispravka ili podataka. Dok ne primimo obavijest o promjenama, i dalje ćemo upotrebljavati vaše izvorne podatke za kontakt.

6. Vaše dopuštenje

Ispunjavanjem obrazaca na ovom web mjestu jamčite da su navedeni podaci točni, da ste sposobni za poslovanje i da ste ovlašteni pristupiti navedenim informacijama te da se u potpunosti slažete da Mkontekst.hr prikuplja i koristi vaše osobne podatke u skladu s propisima i uvjetima naše politike privatnosti.

7. Koja su vaša prava u vezi obrade osobnih podataka

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem ili putem elektroničke pošte koristeći naše kontakt podatke koji su navedeni na sljedećoj poveznici : 

https://mkontekst.hr

Vaša prava su:

7.1. Pravo na pristup osobnim informacijama

7.2. Pravo na ispravak osobnih podataka

7.3. Pravo na brisanje

7.4. Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka

7.5. Pravo na prigovor

8. Transparentnost

U slučaju da se izmijene naša pravila o privatnosti, objavit ćemo te promjene na ovom web mjestu tako da im možete imati stalan pristup. Te će promjene vrijediti u našim odnosima kao da su postojale prije vaše registracije na našoj poštanskoj listi, pod uvjetom da su u skladu s hrvatskim propisima i da vam ne ograničavaju vaša prava.

9. Vremensko razdoblje čuvanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne  podatke više ne koristimo,  te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

10. Zaštita osobnih podataka i podataka o karticama

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Mkontekst.hr obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Mkontekst.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačićima na našim internetskim stranicama.

Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: mkontekst.hr

 

Media Kontekst, obrt za web i marketing, vl. Mate Roca

Prvomajska 3, Vodice

OIB: 02389502814

Mob: +385 99 670 8595

Email: info@mkontekst.hr